Zorunlu Bireysel Emeklilik Sistemi Nasıl İptal Edilir?

İnsanların birikim yapmalarının teşvik edilmesi amacıyla devlet tarafından zorunlu bireysel emeklilik sistemi uygulaması hayat geçirilmiştir.
Bireysel emeklilik kişilerin normal sigortalı olarak çalışıp emekli olmalarına ek olarak ikin bir emeklilik fırsatıdır. Her ay veya belirli dönemlerde bireysel emeklilik sözleşmesi bulunan şirkete yatırılan paralar hem değerlenmekte hem de belli bir yaşa geldiğinizde ek bir gelir olarak size ödenmektedir.
Zorunlu Bireysel Emeklilikten Nasıl Çıkılır?
Kişilerin kendi inisiyatifleri ile bireysel emeklilik sistemi yani BES uygulamasına dahil olmaları mümkündür. Ayrıca 2017 yılında yürürlüğe giren yasa ile çalışanların belli bir yaşın altında kalanlar işverenler tarafından zorunlu bireysel emeklilik sistemine dahil edilmiştir.
Devlet tarafından tasarruf edilmesini teşvik etmek için bireysel emekliliğe çeşitli katkı ve destekler de verilmektedir. İş verenler tarafından Zorunlu BES kapsamına alınan kişilerden kendi birikim ve tasarrufunu kontrol etmek isteyenler bu sistemden ayrılmak isteyebilirler.

Zorunlu bireysel emeklilikte ilgili yönetmelik ile belirlenmiş iki aylık cayma hakkı içerisinde bireysel emeklilik sisteminden çıkmak istemiz durumunda herhangi bir hak kaybınız olmadan ayrılabilmeniz mümkündür.
Sistemden ayrılmak için yapmanız gereken iş veren maaş ve muhasebe yetkilinize veya bireysel emeklilik sözleşmenizin bulunduğu şirkete başvurarak ayrılma beyanında bulunmanızdır.
Çalışanların aylık brüt ücretlerinin yüzde 3 tutarındaki kısmının yönlendirildiği zorunlu bireysel emeklilik sistemi uygulamasından, aslında ilk katılım dışında, ayrılmanın önünde bir engel bulunmamaktadır.
Haber Kaynak : ilanresmi.com